فرشاد جامع کارشناس انرژی در رابطه با توسعه میادین مشترک نفت و گاز ایران با شکستن انحصار در توسعه میادین نفت و گاز در گفت و گو با خبرنگار قدس اظهار کرد: شکستن انحصار در توسعه میادین نفت و گاز ایران و ارتقای مشارکت بخش خصوصی می تواند مزایای بی شماری برای کشور داشته باشد. این شامل کاهش هزینههای استخراج، افزایش رقابتپذیری، جذب سرمایهگذاری، معرفی فناوریهای جدید، متنوعسازی بازارهای صادراتی و ایجاد درآمدهای اضافی دولت است.
وی ادامه داد: علاوه بر این، مشارکت بخش خصوصی می تواند به توسعه ارز، ثبات نرخ ارز، انتقال فناوری، ایجاد شغل و رشد کلی اقتصادی کمک کند. با پذیرش مشارکت بخش خصوصی، ایران می تواند از پتانسیل کامل منابع نفت و گاز خود استفاده کند و به توسعه پایدار در بخش انرژی دست یابد.
این کارشناس انرژی در رابطه با مزایای شکستن انحصار در میادین نفت و گاز گفت: باعث افزایش رقابت در صنعت می شود. این رقابت باعث بهبود کارایی، نوآوری و کاهش هزینه می شود. حضور بازیگران متعدد فضای رقابتی بازار را تقویت می کند و شرکت ها را تشویق می کند تا عملیات خود را بهینه کنند، بهترین شیوه ها را اتخاذ کنند و عملکرد کلی را ارتقا دهند. در نتیجه، بخش نفت و گاز کشور در مقیاس جهانی رقابتی تر می شود. مشارکت بخش خصوصی در میادین نفت و گاز ایران را قادر می سازد تا بازارهای صادراتی خود را متنوع کرده و اتکا به یک مشتری یا منطقه را کاهش دهد.
وی گفت: با جذب سرمایه گذاری از منابع مختلف، این کشور می تواند پایگاه مشتریان خود را گسترش دهد و روابط تجاری بلندمدت با طیف وسیعی از شرکای بین المللی برقرار کند. این تنوع، ثبات بازار را بهبود می بخشد و آسیب پذیری در برابر نوسانات ژئوپلیتیکی را کاهش می دهد و ایران را قادر می سازد تا جریان های درآمدی پایداری را از صادرات نفت و گاز خود تضمین کند.
جامع افزود: مشارکت بخش خصوصی سرمایه گذاری، تخصص و فناوری های جدیدی را برای توسعه میادین نفت و گاز به ارمغان می آورد. این امر منجر به افزایش بهره وری و ظرفیت در فرآیندهای استخراج و تولید می شود. شرکتهای خصوصی اغلب به فناوریها و شیوههای مدیریتی پیشرفته دسترسی دارند که میتواند کارایی عملیاتی را افزایش دهد، استفاده از منابع را بهینه کند و خروجی را به حداکثر برساند. تزریق سرمایه خصوصی همچنین توسعه زیرساختها و امکانات جدید را امکانپذیر میسازد و بهرهوری و ظرفیت را بیشتر میکند.
وی ادامه داد: شرکت های بخش خصوصی اغلب فناوری ها، تجهیزات و تخصص های پیشرفته را برای توسعه میادین نفت و گاز به ارمغان می آورند. این انتقال فناوری باعث ارتقای توانمندی های فناورانه کشور، گسترش پایگاه دانش کارگران داخلی و ارتقای توسعه صنایع داخلی می شود. همچنین انتقال فناوری و دانش از شرکتهای بینالمللی میتواند به توسعه فناوریهای مرتبط با انرژی در ایران سرعت بخشد و به رشد اقتصاد دانشبنیان کمک کند. مشارکت بخش خصوصی در بخش نفت و گاز باعث توسعه میادین نفت و گاز بلااستفاده و با بودجه غیردولتی خواهد شد که باعث ایجاد فرصت های شغلی و رشد اقتصادی می شود.
جامع گفت: مهم ترین ویژگی شکستن انحصار توسعه میادین نفت و گاز، امکان ورود صنایع به بحث توسعه میادین گازی مشترک است که تا پیش از این این امکان وجود نداشت و صنایع برای حل ناترازی خود با استفاده از این مصوبه قانون برنامه هفتم در زمینه اجازه مشارکت به دولت جهت توسعه میادین نفت و گاز کشور، به سرمایه گذاری در توسعه میادین گازی خواهند پرداخت.
نظر شما